HABER VE DUYURULAR 
    ERSAL SİTE VE APARTMAN YÖNETİCİLİĞİ HİZMETİ VEREN BİR FİRMADIR .                BİZLERİ TERCİH EDEN MÜSTERILERIMIZE TESEKKUR EDİYORUZ .                              KENDİSİNİ SÜREKLİ YENİLEYEN DİNAMİK BİR KADROYA SAHİP KURULUŞUMUZ , SİZLERDEN ALDIĞI DESTEKLE YENİ PROJELER ÜRETMEKTEDİR .                                                                                            
 SİTE - APARTMAN YÖNETİMİ
 YASAL  MEVZUATLAR
 HUKUK  DANIŞMANLIĞI
 ANLAŞMALI SERVİSLER
 REFERANSLARIMIZ
FİRMAMIZ   
 LİNKLER
 ULAŞIM

   

 

  HOŞ GELDİNİZ,
 
  KURUMSAL YÖNETİM PLANLAMA
  Hizmetlerini, Eğitimli ve işine karşı disiplinli Çalışanları ile uygulamakta olan Firmamız Sürekli Kendini Yenilemeye devam etmektedir.
   
   Bize Her konuda yazabilirsiniz     info@ersalyonetim.com

 

 

       Site Güncelleme 11.06.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

SORUN SÖYLEYELİM:

  • Bir Kat Maliki diğer daireleri rahatsız ederse ne yapmalı?...

Öncelikle bu kisi veya kişilerin uyarılması gerekir. Eğer taşkınlık yapanlar kiracı ise ev sahibinin mutlaka olaydan haberdar edilmesi ve uyarılması   gerekmektedir. Uyarılar sonuç vermediği taktirde kişi veya kişilerin yaptıkları ve taşkınlık bir suç teşkil etmektedir. Bu durumda alınabilecek en etkili önlem   diğer daire sakinlerinin her seferinde ayrı ayrı şikayetçi olmalarıdır. Bu şekilde sulh ceza mahkemelerine basvurabiliriniz. Böylesi bir durumun aynı zamanda bir çekilmezlik hali oluşturduğu göz önünde bulundurulduğunda, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 25. Maddesi uyarınca rahatsızlık veren dairenin diğer daireler tarafından birleşilerek rayiç bedel üzerinden satın alınması da mümkündür.

  • Kapıcı Dairesi kiraya verilebilir mi?

Kapıcı daireleri ortak mahallerdenir. Ortak mahallerin maliki tüm bölüm malikleridir. Bu gibi bölümlerle ilgili bir tasarruf yapılacaksa oy çokluğu yeterli değildir, oy birliği gerekir. Yani tüm bağımsız bölüm maliklerinin oyunun alınması şarttır, Kat maliklerinin çoğunluğunun oyu yeterli değildir. Bu sayede kiraya verilmesi mümkündür.

  • Yakıt parası Kalorifer dilimi esasına göre ödenebilir mi?

Yakıt parası kalorifer dilimi esasina göre alınabilir, ancak bunun doğru ya da en adil yol olduğunu söylemek doğru olmaz. Apartmanın ısınma projesi yapılırken, dairelerin eşit ısınabilmelerini sağlamak amacıyla kalorifer dilimleri hesaplanır. Dolayısıyla arsa payı oranına göre paylaştırılması çok daha adildir. Eğer bazi malikler radyatörlerine proje dışı dilim ilave ettirmişler ise bunların tespit edilmesi ve söktürülmesi gerekir.

  • Bağımsız bölümler arasında giderler nasıl bölüştürülür?

Bağımsız bölümler arasinda giderlerin nasil bölüştürüleceği yönetim planından araştırılır. Açık bir hüküm varsa bu uygulanır. Açık hüküm yoksa kapıcı, bahçıvan, bekçi, kaloriferci ücretleri eşit bölüştürülür. Diğer giderler arsa payı oranına göre bölünür. Aynı alana sahip iki dairenin arsa payları farklı olabilir. Çünkü arsa payı rayiç değerler üzerinden hesaplanır, örnegin 8 katlı bir apartmanın 3, 4 ve 5inci katları diğerlerinden daha pahali olabilir. Buna rağmen arsa paylarının farklı olması şart değildir. Esasen bağımsız bölümün değerine uygun arsa payı verilmesi kanuna uygun olur.

  • Arsa payına itiraz edilebilir mi?

Evet, edilebilir. Kat mülkiyeti kurulduğunda bagımsız bölümlerin değerleriyle orantılı olmayan arsa paylarına karşı kat maliklerinin arsa payının düzeltilmesi için dava açma hakkı vardır.

  • Dairelerde ara duvarlar açılarak iki oda birleştirilebilir mi?

Evet, daha rahat kullanım amacıyla daire içi duvarlar mimari alt yapı göz önüne alınarak kaldırılabilir.

  • Dairelerde evcil hayvan beslenebilir mi?

Yönetim planında aksi belirtilmediği taktirde evcil hayvan beslenemez. Yönetim planında ne tür evcil hayvanların beslenebileceği özel bir madde ile belirtilebilir. Evcil olmayan hayvanlar (yılan vb.) hiçbir şartla beslenemez.

  • Boş duran daire için Asansör tamir parası verilir mi?

Evet verilir. Dairenin boş olup olmaması, kiraya verilip verilmemesi yönetim giderlerinden muaf olmayı gerektirmez. Ancak yönetim planında aksine hüküm olabilir.

  • Bahçe tek bir kat maliki tarafından kullanılabilir mi?

Bahçe normal şartlarda ortak kullanıma açık bir bölümdür. Ancak özel durumlar söz konusu olabilir. Örneğin binanın arka bahçesi zemin kattadır ve bahçeye   geçiş sadece katta oturan kat malikinin evinden sağlanmaktadır. Böyle durumlarda, yani ayrı bir geçiş yeri olmayan apartmanın arka bahçesinin kat maliklerinden birisi tarafından kullanılmasını yasaklayan herhangi bir yasa hükmü yoktur. Tabii ki eğer yönetim planında özel hüküm varsa bahçe (veya ortak yer) bir veya birkaç bağımsız bölüme tahsis edilebilir.

  • Apartman bahçesi otopark haline getirilebilir mi?

Mimari projede belirtilmediği taktirde bahçenin otopark haline getirilmesi olanaksızdır. Ancak kat malikleri ittifakla karar verirlerse mümkün olabilir.

  • Pencere Kapı haline getirilebilir mi?

Her ne sebeple olursa olsun projeye aykırı olarak pencere kapı durumuna getirilemez. Eğer apartmanın ön cephesinde ise dış görünümü bozacağından, plana aykırı yeri bile değiştirilemez.

       *YAPILARDA MEKANIN RENGİ DUYGULARI ETKİLİYOR Detaylı Bil...

      *KAT MÜLKİYETİ KANUNU Detaylı Bil...

      *ÖRNEK KAPICI - KALORİFERCİ ÇALIŞMA TALİMATI  Detaylı Bil...

      *YILLIK ÜCRETLİ İZİN YÖNETMELİĞİ Detaylı Bil...

      *ASANSÖR YÖNETMELİĞİ Detaylı Bil...

     *KONUT KAPICILARI YÖNETMELİĞİ Detaylı Bil...

     *YÖNETİCİNİN GÖREVLERİ : (KAT MÜLKİYETİ KANUNUNA GÖRE )İŞLETME PROJESİNİN YAPILMASI  Detaylı Bil...

     *İŞLETME PROJESİ YAPARKEN DİKKAT EDİLECEKLER HUSUSLAR: Detaylı Bil...

     *YÖNETİCİLİK SÖZLEŞMESİ Detaylı Bil...

    *KAPICILIK SÖZLEŞMESİ Detaylı Bil...

 


ERSAL Yönetim    RADYO ERSAL YAYINDA     WWW.KOLAYİLAN.ORG

 Wwww.ersalemlak.com

wwwwww.ProfesyonelSiteyoneticiligi.com